photo

USLUGA ISHRANE U DOMU ZA STARE VRAČAR LUX

photo

Zdrava i kvalitetna ishrana je osnova zdravog života. Budući da je ishrana starih i bolesnih osoba veoma specifična, jelovnik u našem Domu za stare Vračar Lux je sastavljen od starne specijaliste za ishranu – nutricioniste, i u tom smislu u potpunosti prilagođen potrebama naših korisnika.

Ishrana u Domu za stare Vračar Lux sastoji se od tri glavna obroka i dve užine. Svi obroci serviraju se u tačno određeno vreme jer je ustaljen raspored konzumiranja obroka podjednako važan kao i njegov sadržaj. Svi korisnici našeg Doma za stare ohrabreni su da svoje obroke uzimaju samostalno ali zbog prirode stanja to nekada nije moguće. Stoga u našoj ustanovi postoji i mogučnost stručne asistencije pri uzimanju hrane, za korisnike čije trenutno stanje to zahteva.

Na samom prijemu u Dom poseban odeljak posvećen je informacijama o ishrani korisnika na osnovu kojih se sastavlja personalizovani jelovnik. Takođe su nam važni i podaci o navikama u ishrani, omiljenim jelima, potencijalnim alergijama, kao i količini hrane koju korisnik treba da konzumira.

PRILIKOM ODRŽAVANJA PROSLAVA, ROĐENDANA, PRAZNIKA I JUBILEJA JELOVNIK SE POSEBNO PRILAGOĐAVA ŽELJAMA KORISNIKA.

Doručak: 8:30 – 9:30
Užina: 11:00 – 11:30
Ručak: 13:30 – 14:30
Užina: 16:00 – 16:30
Večera: 18:30 – 19:30